logo Webdesignbureau Vincire IC

Een mobiele website of een toch website passend op alle schermen.

Mobiele websites

Dat mobiele apparaten in opkomst zijn zal niemand zijn ontgaan. Er wordt zelfs voorspeld dat er in de toekomst meer mensen via een mobiel apparaat het internet op zullen gaan dan via een gewone computer.

Niet alleen wordt er meer en meer met mobiele telefoons gesurfd, ook tablets zijn erg populair. En aan de andere kant is te zien dat op desktop computers steeds vaker een beeldscherm van groot formaat wordt aangesloten.

Om een indruk te geven van de verschillende resoluties waarmee men uw website bezoekt:

Enkele populaire schermresoluties

Dit zijn de meest populaire schermresoluties maar is toch slechts een klein deel hiervan. Dan zult u begrijpen dat het passend krijgen van uw website op al deze verschillende beeldschermen en resoluties is een hele uitdaging geworden. Een mobiele website is dan slechts een deel van de oplossing.

Vincire IC werkt met responsive webdesign.

Die term mag u direct weer vergeten. Wat wel interessant is om te weten is dat websites gebaseerd op deze techniek zich aanpassen aan het gebruikte formaat beeldscherm. Zo veranderen lettertypes automatisch naar een optimaal formaat en zijn afbeeldingen altijd volledig zichtbaar.

Simpel gezegd; een responsive website past zich aan de beeldscherm resolutie aan die een bezoeker van de website gebruikt.

Heeft deze een groot beeldscherm is er plek voor meerdere elementen van de webpagina naast elkaar. Wordt er echter gebruik gemaakt van bijvoorbeeld een tablet, dan zullen de tekst en afbeeldingen op de website hier automatisch op worden aangepast. U kunt dan denken aan een groter beter leesbaar lettertype of blokken tekst of afbeeldingen die boven of juist onder andere blokken tekst komen te staan.
Tevens zullen afbeeldingen kleiner worden (met behoud van de verhoudingen) zodat deze in zijn geheel in het scherm van de tablet passen. Draait de bezoeker zijn scherm dan worden elementen opnieuw gerangschikt om zo veel mogelijk gebruik te maken van de beschikbare ruimte.
Als nu de bezoeker de website bezoekt op een smartphone, dan wordt alles gerangschikt en zullen de teksten en afbeeldingen op de website weer worden geoptimaliseerd voor het kleinere scherm.

responsive-site-520

responsive site beleefgusto.nl

Daarom is de term mobiele website eigenlijk niet de juiste. Een responsive website past op alle voorkomende schermformaten niet alleen die van mobiele apparaten.

Wat ook goed is om te weten is dat er waarschijnlijk steeds meer verschillende schermformaten zullen komen. Met een website met responsive techniek bent u klaar voor de toekomst.

Website >>
ontwerp

Wij ontwerpen duidelijke websites waarin de bezoeker makkelijk zijn weg kan vinden. De informatie vindt die men zoekt binnen enkele muisklikken.

Website >>
optimalisatie

Met uw website waardevolle klanten binnenhalen is geen onbereikbaar doel. Mits correct en consequent uitgevoerd ligt dit ook binnen uw bereik.

Mobiele >>
websites

Uw website niet alleen passend op mobiele telefoons en tablets maar ook duidelijk leesbaar en direct bruikbaar zonder inzoomen en slepen.