Staat uw domeinnaam wel op uw naam?

De laatste tijd zijn we door meerdere bedrijven benaderd die niet geheel tevreden zijn over hun huidige websitebouwer.

Bij de ene klant is beloofd dat men zijn website zelf kan beheren. In de praktijk blijkt dit dan niet mogelijk of erg lastig te zijn en voor de website eigenaar absoluut niet werkbaar.

In een ander geval is de websitebouwer van mening dat het bijwerken van de website alleen door hem gedaan kan worden. Achterhaald zo vinden wij.

Bij Vincire IC heeft de klant de keuze of hij dit laat doen of zelf zijn site zelf actueel houdt. Het content management systeem WordPress dat wij gebruiken kan de klant uitproberen voordat hij besluit om met ons verder te gaan. Maar dat terzijde.

In alle gevallen blijkt dat de klant niet zonder meer van hun huidige websitebouwer af kan. Wat is de situatie? De webdesigner heeft bij registratie van de domeinnaam zichzelf als domeinnaamhouder vastgelegd.

Ach beste klant wilt u weg? Dat kan maar uw domeinnaam kunt u dan niet meer gebruiken.

Waar doe je dan als gebruiker van deze domeinnaam? Laat u een andere domeinnaam registreren? Dan kunt u ook uw briefpapier, visitekaartjes en reclamemateriaal laten wijzigen. En uw bedrijfswagen opnieuw laten beletteren. Om nog maar te zwijgen over alle investeringen die u gedaan hebt om uw merknaam met bijbehorende internetadres bekendheid te geven. Daarbij het zal nog maanden vergen om de vindbaarheid van uw website in de zoekmachines weer te herstellen. En al uw relaties kunt u bericht doen dat uw emailadres gewijzigd is.

Ons inziens een rampzalig scenario. Maar waar sta je als rechtmatige gebruiker van jouw domeinnaam?

1. Laat uw domeinnaam correct vastleggen.
Voordat u een domeinnaam laat registreren spreek duidelijk af dat de domeinnaam op uw (bedrijfs)naam wordt vastgelegd en laat dit bevestigen. En controleer of dit ook daadwerkelijk gebeurt. Voor .nl domeinnamen kunt u via de Whois van het www.sidn.nl controleren of het correct is gebeurt.

Ga naar www.sidn.nl en toets uw domeinnaam in en klik op OK. Kies vervolgens voor “Meer informatie?”

Vink in de daarop volgende pagina het vakje “Uitgebreid zoeken” aan en klik op OK.

Onder domeinnaam en status ziet u de naam van de Houder staan. In dit voorbeeld is dit het SIDN (Stichting Internet Domeinnaamregistratie Nederland). Bij uw domeinnaam hoort hier uw naam te staan!

Bij Administratieve contactpersoon ziet u een emailadres staan. De administratieve contactpersoon krijgt van het SIDN meldingen over wijzigingen omtrent de domeinnaam. Bij voorbeeld als een domeinnaam wordt verhuisd zal naar dit emailadres een melding worden gestuurd. Hier kan uw emailadres staan of die van uw leverancier via wie u uw domeinnaam hebt geregistreerd.

De informatie die hieronder staat geeft informatie over technische zaken en de datum waarop de domeinnaam is geregistreerd.

Geen .nl domeinnaam?
Heeft u geen .nl maar een .com of .eu domeinnaam? Via www.who.is kunt u de meeste extensies op vergelijkbare manier controleren.

De volgende keer zullen we toelichten hoe u kunt handelen als u al een domeinnaam heeft vastgelegd en tot de ontdekking komt dat deze met een verkeerde domeinnaamhouder is vastgelegd.

Disclaimer:
Vincire IC signaleert slechts dat domeinnamen onjuist worden vastgelegd. Klanten staan wij bij met advies. Wij bieden geen juridische ondersteuning. Dit bericht hebben wij gebaseerd op onze eigen ervaringen en informatie van organisaties zoals het SIDN.

    please add slider images

Spam via het contactformulier

Spam via contactformulieren is een groot probleem voor website-eigenaren. Spam maakt niet alleen dat je mailbox volloopt met ongewenste berichten, maar kan ook een veiligheidsrisico vormen voor jouw website. In dit artikel bespreek ik de meest gebruikte technieken om contactformulierspam te voorkomen.

Zoekmachine Google

Alles wat je moet weten over “Google Mijn Bedrijf”

Elke dag zoeken duizenden mensen op Google naar bedrijven zoals dat van jou, daarom is een opvallend bedrijfsprofiel een must.Door belangrijke gegevens over jouw bedrijf op te slaan in jouw “Google Mijn Bedrijf” vermelding verbeter je de lokale vindbaarheid van jouw bedrijf. Maar wat is Google Mijn Bedrijf eigenlijk en hoe claim jij jouw vermelding? […]

Meer winkelbezoek dankzij online zichtbaarheid

De aandacht die de consument heeft voor jouw winkel begint online. Een goede online presentatie kan ervoor zorgen dat personen die zich online oriënteren de fysieke winkel bezoeken. Want het zal uiteraard geen geheim zijn …

Wordpress theme - Hypotheek Advies Centrum

Het ideale WordPress theme

De keuze uit Wordpress themes is enorm en als je op zoek bent naar een nieuwe lay-out voor je website is het maken van een keuze bijzonder lastig. Bij Vincire Websites+ pakken we het liever anders aan.